Традицията повелява у нас, като седнем пред телевизора, не да ядем пуканки, а да люпим семки. Разбира се, в магазините се продават всякакви видове печени слънчогледови семки, но нищо не може да се сравни с вкуса на домашно приготвените и вие го знаете.
Не е нужно да сте изпечен кулинар, за да изпечете семки в домашни условия, защото е супер лесно.
Трябват ви само сурови семки, вода, сол, брашно и печка. Може да изпечете слънчогледови семки, а също така и тиквени семки в микровълнова фурна, като там времето за печене е съкратено до 4-5 минути.
При класическото печене на семки във фурна заложете на класиката - предварително загрята на 160 градуса фурна без вентилатор. Ако все пак решите да печете семките във фурна с вентилатор, то задължително намалете градусите с 15-20.
Печенето на 160 градуса продължава около 30-40 минути, като след 15-ата минута трябва да ги разбърквате на всеки 4-5 минути и да проверявате степента им на готовност, за да не ги прегорите.
Коментари