Миризмата на прясно изпечена баница със сирене е в състояние да вдигне от кревата дори и най-големите мързеливци. Няма как да не признаете, че баницата е едно от любимите традиционни ястия у нас, във всичките ѝ варианти - сладки баници, баници със сирене и нашите фаворити - баници с локум.
Приготвянето на баница с точени кори или баница с готови кори може да се окаже предизвикателство дори и за домакини, които имат опит в кухнята.
Но за начинаещите готвачи да приготвят и изпекат вкусна баница е дори и по-трудно.
Най-важният въпрос, пред който се изправят опитни и съвсем начинаещи готвачи обаче, не е как се прави баница, защото интернет изобилства от рецепти за баница. Най-често се търси отговор на въпроса колко време се пече баницата.
Точен отговор на този въпрос няма, защото има различни фурни, различни баници и различни вкусове. Ако трябва да бъдем максимално изчерпателни, баница от готови кори се пече около 30-40 минути в предварително загрята на 180 - 200 градуса.
Времето за печене на баницата може да бъде увеличено или намалено в зависимост от количеството на продуктите, силата на печката и дали става дума за баница с готови или точени кори.
Точното време за печене ще трябва да установите сами, като след 30-тата минута от печенето ви препоръчваме да хвърляте често-често погледи на печката.
Вижте също как се сиропира баница, защо баницата спада или разгледайте нашите съвети за приготвянето на наистина вкусна сладка баница.
Коментари