Gotvach.bg»Съвети»Как се прави какаова заливка за кекс?

Как се прави какаова заливка за кекс?

MarianeMariane
Джедай
254955
Как се прави какаова заливка за кекс?
Преносима помощна бамбукова маса
Практичен аксесоар за вашия дом:
Преносима помощна бамбукова маса
70.00 лв.

Кексът е една от най-любимите сладкиши на българите. В българската кухня има стотици рецепти за кекс, като обикновен кекс, мъжки кекс, кекс без яйца и се стигне до по-екзотични предложения като портокалов кекс с орехи и какао.

Въпрос на време, опит и вкус е да откриете точната рецепта за вас. Има обаче едно нещо, което може да превърне и най-скучният и недотам естетически издържан кекс в истинско произведение на кулинарното изкуство.

Това е заливката.

В кулинарната практика съществуват различни видове заливки, като в сладкарството най-разпространени са шоколадови заливки за кекс, плодови заливки за кекс, какаови заливки за кекс и т.н.

Перфектната какаова заливка за кекс се прави с захар, вода масло и какао. За една доза са ви нужни 5 с.л. захар, 3 с.л. вода, 80 г масло и 3 с.л. натурално какао.

Приготвянето на заливката е изключително лесно. Захарта и водата се смесват и разтопяват на водна баня. Когато захарта се разтопи, прибавяме маслото, сваляме от огъня и бавно прибавяме при какаото при непрекъснато разбъркване. След това глазираме готовия кекс, оставяме да се охлади и поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
Общо гласували: 5
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен