Как се разтопява шоколад на водна баня?

Как се разтопява шоколад на водна баня?

Как се разтопява шоколад на водна баня?

Най-хубавите неща са незаконни, неморални или са залети с разтопен шоколад. Шегата настрана, но има много десерти, които се правят с разтопен шоколад и много начинаещи готвачи са се питали как се разтопява шоколад на водна баня.

Първото и най-важно правило е да не се изкушите и да изядете шоколада, преди да го разтопите.

Второ, никога не слагайте съда с шоколада директно върху котлона. Ако сложите шоколада в метален съд и го поставите на котлона, то шоколадът със сигурност ще се изпече, ще загори, но няма да се разтопи. В микровълновата фурна се случва горе-долу същото.

За да разтопите шоколад на водна баня, първата стъпка е да начупите шоколада на малки парченца. След това вземате огнеупорен съд и слагате парченцата шоколад в него. Важно е съдът да е напълно чист и без никаква влага или остатъци от вода в него. Отделете настрани начупения шоколад.

Вземете тенджера и сипете в нея два пръста вода. Сложете на котлона и изчакайте водата да заври. Сложете огнеупорния съд с парченцата шоколад в тенджерата с кипящата вода. Дъното на съда с шоколада трябва да е потопено във врящата вода съвсем леко, дори ако може, да не го докосва, е най-оптималното положение.

По този начин серазтопява шоколад на водна баня. Изчакайте няколко минутки и ще видите как шоколадът започва бавно и равномерно да се разтопява. Периодично разбърквайте. Най-добре е това да става с дървена лъжица.

Ако побързате да махнете от котлона, ще получите гъст шоколад, но ако изчакате още няколко минутки, шоколадът ще стане съвсем течен. Вие избирате желаната гъстота и кога да вдигнете от котлона.

И така - разтопеният шоколад на водна баня е готов. С него можете да си приготвите глазура за торти, кекс и други сладкиши.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати