Gotvach.bg»Съвети»Какво да направим, ако сме пресолили яденето?

Какво да направим, ако сме пресолили яденето?

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
8532
Какво да направим, ако сме пресолили яденето?
Двустенна термо чаша за кафе - 220 мл
Качество без компромис:
Двустенна термо чаша за кафе - 220 мл
15.00 лв.

Дори и най-добрата домакиня може без да иска да пресоли яденето. Има различни начини да спасим пресоленото ястие.

Можем да сварим един или два картофа в тенджерата с ястието. Картофите попиват солта и след това можете да ги махнете от ястието. На определени ястия бихте могли да сложите оцет. Тази хитринка можете да използвате за някои супи и различни салати.

Друг начин да спасим пресоленото ядене е в тенджерата с него да сварим за няколко минути ябълка нарязана на парчета. След това извадете ябълката.

Бихте могли да поправите грешката с пресолено ястие и с много мъничко сода бикарбонат. Но наистина трябва да е съвсем малко - само на връхчето на ножа. Друг трик, който можете да използвате, е да сложите в ястието лимонов сок или доматен сок.

Освен доматен сок можете да използвате и доматена паста. Вие ще прецените според ястието кое би подхождало на вкуса му. Към пресолено ядене можете да прибавите и малко захар. Така ще омекотите соленият вкус.

В определени ястия можете да прибавите сметана и отново да неутрализирате солта, която е в повече. За пресолени манджи можете да използвате и ориз. Той също прекрасно поглъща излишното количество сол.

Пресолената супа можете да спасите и с друга хитринка. В чиста кърпа изсипете ориз или брашно и завържете.

Потопете вързопчето във врящата супа за няколко минути и извадете. Оризът и брашното имат свойството да поглъщат солта от ястието. В пресолените супи можете да добавяте спокойно лимон, лимонов сок, оцет.

Има възможност да добавите и макаронени изделия, те също ще поемат част от солта. Друга малка тайна, която можете да използвате, е да добавите към супата суров лук.

Ако пресолим сварени зеленчуци, можем просто да ги измием на чешмата. Това ще намали количеството сол в тях. След това можем да ги използваме за ястие и така количеството сол ще се нормализира и успешно ще намерим приложение на зеленчуците.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
Общо гласували: 2
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен