Опасно ли е предозирането с магнезий?

Опасно ли е предозирането с магнезий?
Снимка: gotvach.bg

Магнезият, който се приема с храната, не крие опасност за здравето на човек. Ако обаче се приема повече магнезий като хранителна добавка или лекарство, това може да доведе до диария.

При предозирането с магнезий на човек му се гади и може да има болки в корема.

Когато се храним се храним разнообразно, ние си набавяме необходимия магнезий. В този случай не се налага приемането му като хранителна добавка или лекарства. Магнезий трябва да се приема като хранителна добавка или лекарство, само и единствено ако е предписан от лекар.

Признаците на предозиране с магнезий или т.нар. магнезиева токсичност са гадене, мускулна слабост, ниско кръвно налягане, загуба на апетит, диария, затруднено дишане.

Магнезият има препоръчителни дневни дози. Трябва да се съобразяваме с тях. Предозирането с магнезий е опасно, доколкото може да има силен лаксативен ефект върху организма, да доведе до диария.

В точните дози магнезият е изключително полезен за организма. Той е важен за протичането на много от процесите в организма и се използва за лечението на много заболявания.

Магнезият е полезен за по-качествен сън, нормализиране на кръвното налягане, регулиране на кръвната захар, при проблеми с щитовидната жлеза, при депресивни състояния, при стрес. Приемът на магнезий предотвратява остеопорозата и подобрява храносмилането.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати