Как се чистят пилешки сърца?

Как се чистят пилешки сърца?

Пилешките сърца могат да бъдат приготвени по различни начини. Но независимо от това дали планирате да готвите, задушите или печете, те трябва да бъдат правилно почистени, преди да се превърнат във вкусни пилешки сърца по селски или пилешки сърца за бира.

Без значение е, дали са закупени от селскостопанския пазар или в супермаркет, те могат да бъдат топлинно обработени почти веднага. Но експертите препоръчват основно почистване на пилешките сърца, за да се получи най-вкусното и деликатно ястие.

Основни препоръки за работа с пилешки сърца

На първо място, трябва да научите редица правила, според които трябва да приготвяте пилешките сърца у дома. Препоръките са прости, но пренебрегването им може да доведе до влошаване на качеството на пилешките сърца като продукт, което ще повлияе на вкусовите характеристики на крайното ястие.

Този подпродукт не толерира замразяване, дори бързо и дълбоко. Или казано по друг начин не замразявайте пилешките сърца, защото такова температурно третиране променя тяхната структура и вкус. Поради тази причина следва да се предпочитат пресни или охладени продукти.

Ако все пак трябва да купите замразени съставки, подготовката за готвене трябва да е правилна. Напълно е забранено използването на микровълнова печка или студена вода за размразяването им.

Пилешките сърца се слагат в купа и се поставя на рафта на хладилника, който е най-отдалечен от фризера. Тъй като компонентите се размразяват, е необходимо да се отцеди водата, която се натрупва в дъното на контейнера.

Освен това трябва да сте в състояние да изберете правилния пилешки сърца. Качествените пилешки сърца имат гладка повърхност с тъмно червен цвят. Не допускайте наличието на мръсотия, почернели кръвни съсиреци. Отстранете наличието на плака върху тъканите, съмнителни растежи, които показват вероятността от заболяване на птиците.

Три етапа при почистване на пилешките сърца

Истинските гастрономи и любители на този компонент препоръчват използването на поне един от следните етапи на предварителна подготовка. А още по-добре - и трите. Така ще се получи най-приятното ястие от гледна точка на вкус и кулинарна естетика.

Пилешкото сърце е покрито с множество тънък ципички, които много от домакини се опитват да премахнат. Това не е необходимо, тъй като в резултат на топлинната обработка се превръщат в напълно годни за консумация вещества.

Части от вентрикулите или черния дроб трябва да бъдат премахнати, защото те могат да развалят вкуса на ястието. На същия етап е необходимо да се отстранят нишките от влакна, чиято дължина понякога достига 8 см.

Необходимо е да се премахнат кръвните съсиреци и големите съдове. Това не е задължително стъпка, но изпълнението и дава -атрактивен продукт с чист вкус. Съсиреците се виждат ясно на повърхността на продуктите, така че не отнема много време процедурата.

Пилешките сърца са почти готови за по-нататъшна обработка. Остава само веднъж отново да се изплакнат и нарежат сърцата, както се изисква от рецептата. Често дори това не се изисква, особено когато пилешкото сърце е планирано да се вари или да се премине през месомелачка. Въпреки, че някои педанти, задължително нарязват компонентите наполовина и ги почистват отвътре.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати