Употребата на сладкарска сметана е широко застъпена в кулинарията. Благодарение на нея дори и начинаещите домакини мога да направят бърза торта със сметана или вкусен сметанов крем, с който да изненадат приятно гостите си.
Сладкарската сметана се предлага в десетки търговски обекти, където обикновено се съхранява в хладилни витрини, при температури от 2 до 4 градуса по Целзий.
Препоръчително е и у дома да съхранявате сладкарската сметана в хладилник, независимо, че може дори да не сте отворили опаковката ѝ. Специалистите съветват да я съхранявате на рафт в хладилника, а не на вратата му, където температурата е една идея по-висока.
Съхранението на студено гарантира, че сладкарската сметана ще запази в максимална степен вкусовите и хранителните си качества и бисквитената торта с шоколадов крем и сметана ще се получи перфектно.
Коментари