Как да овкусяваме пилешко филе?

Как да овкусяваме пилешко филе?

Как да овкусяваме пилешко филе?

Пилешкото филе е една от предпочитаните за консумация части от пилето. И докато едни се облизват лакомо при мисълта за пиле с уникален вкус, приготвено от пилешки бутчета, други предпочитат ястия с пилешко филе.

Пилешкото месо се подравя като повечето меса - традиционно със сол, черен пипер, червен пипер. Друга подправка, която подхожда на пилешкото филе е кърито.

Някои предпочитат да овкусят пилешкото филе с мед, вино, други с кетчуп. За хората с по-екзотичен вкус препоръчваме да овкусят пилешкото филе с портокал и джинджифил. Съществуват много и разнообразни рецепти за приготвянето му.

Пилешкото филе е сухо месо, за да стане вкусно и сочно, има нужда от марината, не само от подправки.

Има различни видове маринати за пилешко месо според вкуса, който сме избрали.

Една от най-използваните маринати от прясно мляко, чесън и подправки. Количеството е според броя филета, овкусяват се и се оставят в хладилник за денонощие.

Друг вид марината за пилешко филе е с бяло вино с подправки, соев сос и/или лимонов сок. Бирата, освен да си я пийвате с панирани пилешки хапки, можете да използвате и за създаване на марина.

Маринованото месо трябва да престои поне няколко часа в хладилник заедно с маринатата. Така се получава сочно и вкусно филе, което може да приготвите всякак - на скара, на тиган, панирано, по ваш избор.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати