Gotvach.bg»Съвети»Как се прави шоколад за моделиране?

Как се прави шоколад за моделиране?

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
32
Как се прави шоколад за моделиране?
Преносима помощна бамбукова маса
Практичен аксесоар за вашия дом:
Преносима помощна бамбукова маса
70.00 лв.

Шоколадът за моделиране е хранителен продукт и е едно от основните изделия в сладкарството. Той се произвежда основно от ферментирали, изпечени и смлени какаови зърна.

Шоколадът за моделиране се състои от какаови зърна и какаови масла, но се добавя и пудра захар, от чието количество зависи качеството на шоколада. Колкото повече е добавената пудра захар, толкова по-ниско качество е шоколадът.

Като световен стандарт на добавянето на захар към шоколада се приема, че максималното количество добавена пудра захар към какаото не трябва да бъде в по-голямо съотношение от 50/50.

Като краен резултат от смесването на какаото и захарта се получава гъста шоколадова паста, подходяща за моделиране, както и оцветяване с хранителни и сладкарски бои.

Всъщност правенето на шоколад за моделиране в домашни условия е учудващо елементарно, лесно и бързо. Всичко, от което имате нужда, за да си приготвите този сладкарски продукт, е шоколад на кубчета и царевичен сироп. За 100 грама шоколад ще ви бъдат необходими 2 ч.л. царевичен сироп, който може да си набавите от по-големите вериги хранителни супермаркети.

Първата стъпка е да разтопите шоколада. За целта най-удачният и сигурен начин е чрез водна баня. Начупете шоколада на малки кубчета и бавно го разтопете на водна баня.

След това в отделен съд изсипете царевичния сироп и към него добавете 2 или 3 с.л. от разтопения шоколад.

Разбъркайте добре и получената смес прибавете към останалото количество шоколад. Бъркайте бавно до пълното хомогенизиране на сместа, след което я оставете за една нощ да престои в хладилника.

След пълното охлаждане се получава разкошен шоколад за моделиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен