Как се размразяват замразени плодове?

Как се размразяват замразени плодове?
Снимка: gotvach.bg

Най-добре е да размразим плодовете в хладилника, като просто променим температурата - така ще се запази качеството на храната и ще може да употребите плода директно. Но ако нямате време и ще използвате плодовете за сок, може да ги поставите в тенджера на слаб огън.

В зависимост от плода времето за размразяване може да е различно. Дребните плодове могат да се употребяват директно, но за другите ще са необходими най-малко 24 часа.

Важно е никога да не замразявате размразената храна отново!

- За да избегнете повторно замразяване, правете порции, които сте сигурни че ще изядете;

- Опаковайте храната в специалните за това съдове, които издържат на ниска температура;

- Консумирайте храната възможно най-скоро след закупуването ѝ;

- Никога не размразявайте храна под пряка слънчева светлина или под течаща топла вода;

- Може да размразите храна, като я оставите в контейнер със студена вода;

- Преди да замразите каквито и да било плодове, е важно те да бъдат измити и изсушени.

- Внимавайте със срока на годност.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати