Gotvach.bg»Съвети»Какво е съотношението вода към грис при готвене?

Какво е съотношението вода към грис при готвене?

MarianeMariane
Джедай
2559563k
Какво е съотношението вода към грис при готвене?

Грисът има широко приложение в кулинарията. Той се използва за приготвянето на вкусни каши с грис, сосове с грис, запеканки с грис. Грисът е в основата на много рецепти за сладкиши с грис, питки с грис и дори кремове с грис.

Този ценен хранителен продукт се получава при смилането на пшеничени или царевични зърна и съдържа завидни количества витамини от В групата и фолиева киселина. Грисът има богато съдържание на минерали като калий, калций,магнезий и др.

Едно от най-ценните качества на гриса в кулинарията е способността му да увеличава бързо обема си при кулинарна обработка. В повечето случаи грисът се вари, за да набъбне, но не е изключено да се ползва и суров, за да поеме от течността или влагата.

Стандартното съотношение вода/грис при варене на каши е 3:1 или 4:1 в зависимост от това колко гъста каша от грис с ябълки обичаме да похапваме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати