Gotvach.bg»Статии»Диети»Диета с грис

Диета с грис

Диана ИвановаДиана Иванова
Новак
2716722
Диета с грис

Далечните времена, когато прекомерната слабост, граничеща с анорексия, се постигаше чрез изтощителни диети, отдавна са в миналото. Днес хармонията и красотата набират популярност, което се постига чрез правилно и здравословно хранене. Ето защо сред хората, които обичат фитнеса, диетата с грис се използва толкова активно. Важен момент е правилният преход към здравословна диета.

Първият етап е прочистването на организма, което се постига чрез диета от грис. За кратко време можете лесно да се отървете от наднорменото тегло заедно с токсините и шлаките. Безспорен плюс е, че загубата на тегло не се придружава от чувството на глад и тялото не страда от липса на витамини и хранителни вещества. Такава диета се счита за ефективна и възможно най-безопасна.

Как да приготвим диетична каша от грис

Грис

Основата на диетата с грис е правилно приготвената каша, без сол, захар, масло. Тайната на приготвянето на ястието е в непрекъснато разбъркване на кашата по време на готвене, така че в нея да не се образуват бучки, които могат да причинят дискомфорт. Сервирана в красива чиния, апетитно украсена с плодове, сос от горски плодове, мед, кондензирано мляко, кашата от грис ще предизвика приятни емоции при отслабване, ще намали чувството за тежка ограниченост, трудности от диета.

Време: 15 минути.

Порции: за 1 човек.

Калорично съдържание на ястието: 190 kcal.

Съставки:

вода - 120 г;

грис - 35 г;

мляко с масленост 1.5% - 160 г

Метод на приготвяне:

След като смесите млякото с вода, оставете течността да заври на слаб огън. Изсипете грис на тънка струйка, като бъркате интензивно, за да избегнете образуването на бучки. Гответе две минути, като разбърквате. Когато кашата започне да се сгъстява, свалете от котлона, увийте тенджерата с кърпа за 10 минути. Сервирайте кашата за закуска гарнирана със сушени плодове или мед.

За целта на диетата по една порция каша от грис се яде сутрин, обед и вечер. През целия ден също можете да хапвате плодове и зеленчуци без добавки в малки количества.

Излизане от диетата диетата с грис

Можете да спестите и затвърдите постигнатия резултат благодарение на постепенното излизане от диетата с грис. През седмицата е препоръчително да закусвате с грис, приготвена по рецепта от менюто, т.е. без добавено масло или захар. За обяд и вечеря можете да ядете обичайните храни и ястия.

Диетата с грис се счита за монодиета, така че не се препоръчва да я удължавате за повече от 7 дни, дори ако резултатът ви е вдъхновил да продължите и изглежда сте свикнали със строго меню. За да не навредите на тялото си, диетата може да се повтаря не повече от 1 път на месец.

Ползите от диетата с грис

Каша с грис

Грисът е богат на витамини от групи Е и В. Минералният състав на гриса също е доста богат. Това са желязо, натрий, фосфор, калий и магнезий. Все пак не трябва да забравяме, че някои от полезните вещества след термична обработка губят ценните си свойства.

Тази система за хранене ви позволява не само да се отървете от ненужните килограми, но и да подобрите здравето си. Процесът директно зависи от състоянието на вътрешните органи и системи и е просто безсмислено да се очаква хармония и красота, ако има патологични процеси в тялото. Почти всеки знае, че кашата от грис е много здравословно ястие, а в същото време грисът е много калоричен и е забранен продукт в почти всяка диета.

В много отношения високото съдържание на калории се дължи на млякото, с което се приготвя кашата, и захарта и маслото, които се добавят към ястието в големи количества. Важен момент е изключването на захар и масло от рецептата, в противен случай диетата ще работи специално за наддаване на тегло. Можете да подсладите каша със сладко или мед в малки количества. Плодовите закуски са разрешени през целия ден в малки количества.

Грисът отлично премахва всички токсини и шлаки от тялото, като същевременно има висока енергийна стойност. Уникалността на този продукт се крие в особеностите на храносмилателните процеси, които протичат в долните черва, като максимално прочистват тялото от слуз, токсини, мазнини, шлаки и други отпадъци. Грисът ускорява процесите на заздравяване на рани при ерозивни и язвени лезии на стомашно-чревния тракт. Състоянието на косата, кожата и ноктите се подобрява значително.

Противопоказания:

- непоносимост към млечни продукти;

- нисък въглехидратен метаболизъм;

- индивидуална свръхчувствителност към глутенов протеин (заболяване - цьолиакия );

- захарен диабет.

Мнение против диетата с грис

Диета с грис

Въглехидратите, съдържащи се в тази каша, попадайки в хранопровода, се абсорбират за дълго време. Всяко зрънце грис се покрива с черупка. Съдържа глиадин, който е доста активен върху чревните въси. Това вещество абсорбира полезни вещества от входящите и се противопоставя на тяхното усвояване. Освен това веществата фитин и глутен, съдържащи се в гриса, унищожават желязото, калция, а също така пречат на нормалното функциониране на човешките черва.

Тук трябва да знаете и запомните, че редовната употреба в големи количества на тази каша може да има негативно въздействие върху фигурата на човек. Първо, грисът е доста висококалоричен продукт. Второ, поради значителната си обработка и липсата на фибри гликемичният индекс на тази зърнена култура е доста висок (около 70).

Ако сте успели да претеглите ползите и вредите от хапването на грис, то ви предлагаме да задълбаете в темата, като приготвите някой вкусен:

- сладкиш с грис;

- грис крем;

- грис халва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest