Сладкишите, направени от грис, са много леки, полезни за здравето и изключително вкусни. Изненадайте семейството си с нещо различно от баналната грис халва.
Сладкишът от грис и стафиди ще стане любим не само на вас, а и на вашите близки, а се приготвя само за двадесетина минути.
Необходими са ви 1 чаена чаша грис, 1 чаша захар, 1 чаша прясно мляко, 2 яйца, 2 супени лъжици брашно, 10 г бакпулвер, 50 г масло, ванилия и стафиди.
Смесете млякото, гриса, захарта, яйцата, ванилията, брашното и бакпулвера. Добавете разтопеното масло и стафидите, разбъркайте и оставете на топло за половин час.
Излейте тестото в намазана с мазнина и поръсена с брашно тава. Печете половин час на 200 градуса. Проверете с клечка за зъби дали сладкишът е изпечен.
Сладкишът с грис и мак също ще стане едно от любимите сладки изкушения на семейството ви.
Необходими са ви 1 чаена чаша грис, 1 чаша захар, 1 чаша прясно мляко, 2 яйца, 2 супени лъжици брашно, 10 г бакпулвер, 1 ванилия, мак – на вкус.
Смесете млякото, гриса, захарта, яйцата, ванилията, брашното и бакпулвера, добавете разтопеното масло и мака, разбъркайте и оставете на топло за половин час.
Излейте тестото в намазана с мазнина и поръсена с брашно тава. Можете да използвате хартия за печене. Печете сладкиша половин час на 200 градуса.
Направете лесен десерт с грис – сварете малко грис с прясно мляко, добавете според желанието ви стафиди, ядки, нарязани сушени плодове и поръсете с канела.
Коментари