Сладкишите с круши са особено подходящи за посрещане на гости. Те стават изключително ароматни, благодарение само на вкусните плодове, които слагаме в тях. Хубаво е да подберете круши, които не са узрели напълно, за да не се разкашкат. Ето и рецептите, които сме подбрали:
Сладкиш с кисело мляко и круши
Необходими продукти: пакетче масло, 4 круши, 4 яйца, 200 г захар, 100 г маргарин/масло, 1 ванилия, 3 с.л какао, 220 г брашно, бакпулвер, 130 мл кисело мляко
Начин на приготвяне: Отделете белтъците от жълтъците на 3 от яйцата. След това разбийте белтъците заедно с 3 с.л захар. В друг съд хубаво разбийте останалата захар и маргарина. След като хубаво ги объркате, сложете киселото мляко, а след това жълтъците и останалото цяло яйце.
Предварително пресятото брашно се смесва с бакпулвера и ванилията и започва да се добавя към яйцата, млякото, захарта и маргарина. Добавяте лъжица брашно и обърквате, след това лъжица белтъци и отново бъркате и накрая приключвате с брашно.
Разделяте вече готовата смес на две части и в едната част слагате какаото. В предварително постлана с домакинска хартия тавичка слагате едната смес (по избор), а отгоре слагате другата.
Идва ред и на крушите – измийте ги и ги нарежете на парчета, като е хубаво да премахнете кората и семената. Накрая ги сложете върху кекса, без да притискате и изпечете сладкиша на 180 градуса за около 40 минути. Сладкишът трябва да се охлади.
Следващото предложение са курабийки с круши, а ето и какво точно ви е нужно, за да си ги направите:
Дребни сладки с круши
Необходими продукти: 120 г захар, 100 г масло, 1 ½ ч.л. бакпулвер, 2 с.л. ракия, 2 ч.ч. брашно, 2 жълтъка, 2 ванилии
За пълнежа на сладките са необходими: 4 круши, 4 с.л. захар
Начин на приготвяне: Маслото трябва да е с мека консистенция и към него да прибавим захарта и жълтъците – разбийте ги. Добавете и алкохола и разбъркайте добре, след това прибавете вече пресятото брашно, бакпулвера и ванилията. Ще се получи тесто, което трябва да разстелете на дебелина около 4 мм.
Изрежете на формички по желание и сложете в средата от пълнежа. Той се прави по следния начин – нарязвате и изчиствате крушите и ги обърквате със захарта. Слепвате крайчетата на сладките и ги слагаме в тава, която е покрита с домакинска хартия. Печете в предварително загрята фурна на около 170 – 180 градуса.
Нашето последно предложение са мъфини с круши – правят се много бързо, стават меки и много ароматни:
Мъфини с круши с бадеми
Необходими продукти: 2 яйца, 2 ч.ч. брашно, 1 пак. бакпулвер, ½ шишенце есенция ром, ¾ ч.ч. кафява захар, 1 ч.ч. кисело мляко, ¾ ч.ч. масло, 2 -3 средно големи круши, бадеми
Начин на приготвяне: Разбивате яйцата и захарта и добавяте маслото и млякото. След като хубаво се разбие всичко това, започвате постепенно да слагате пресятото брашно и бакпулвера. Накрая добавяте нарязаните на ситно круши и бадеми. Изсипват се във формите и се пекат във фурна на около 180 градуса.
Коментари