Имам познат, който прави и това. Сподели ми, че го слага в мазата, където е по-хладно, разбира се. Включва също така вентилатор срещу него и успява да изсуши суджук - лятото на гости си хапваме при него.
За по-изобретателните може да го сложат в нещо като клетка от ситни дупчици, за да не го кацат мухите, ако има. Възможно е и да не си играете да правите такова приспособление, достатъчно е да внимавате да не влязат мухи.
За около 2-3 седмици суджукът е готов. Точи се постоянно с точилка през това време - както трябва.
Ние пробвахме с домашна пастърма и стана чудесна. По нищо не си личеше, че е сушена лятото. Просто става по-лесно от наденицата, защото не трябва точене.
Тези, които нямат възможност за вентилатор, също ще стане, но по-бавно. Трябва си и търпение, все пак навън температурите са по-високи. Но няма невъзможни неща, стига да има желание.
А за тези, които могат, и с климатик според мен ще е най-добре, но ще дойде доста по-скъпо и няма да има смисъл.
Но за домашно мезе какво ли не се прави. Все пак то е много по-вкусно и от гарантиран произход, така че средствата са оправдани.
Коментари