В забързаното ни и натоварено ежедневие имаме нужда от улеснения при придвижването, в работата или в домакинството. Точно такова улеснение ни предлагат полуготовите зеленчуци или ястия в консерви. Подготовката с тях е изключително лесна и бърза, а вечерята ни - вкусна.
Единственото, което трябва да направим, е да подготвим необходимите ни продукти, да минат през необходимите процеси и към тях просто да се добави консервираните боб. След добавяне на консервата с боб е нужно единствено да покъкри ястието около 10 минути и всичко е готово.
Предлагам ви една много вкусна рецепта за бекон с консерва, която се готви много бързо, а вкусът е невероятен:
Бекон с боб от консерва
1 кутия боб от консерва
300 грама бекон
1 глава лук
1 морков
200 грама доматен сок
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. брашно
Сол и джоджен - на вкус
Беконът се нарязва на парчета и се запържва до омекване.
В тенджера със сгорещено олио се запържва лукът и морковът, поръсват се с червения пипер и брашното, сипва се бобът от консервата, малко топла вода и всичко се оставя да ври 10 минути.
Добавят се доматите и изпърженият бекон. Овкусява се и се оставя да покъкри около 5 минути.
С боб от консерва препоръчваме също да опитате нашите бобени салати, тази вкусна боб чорба или да си направите боб запечен на фурна.
Вижте също кои подправки се слагат на боб.