В забързаното ни и натоварено ежедневие имаме нужда от улеснения при придвижването, в работата или в домакинството. Точно такова улеснение ни предлагат полуготовите зеленчуци или ястия в консерви. Подготовката с тях е изключително лесна и бърза, а вечерята ни - вкусна.
Единственото, което трябва да направим, е да подготвим необходимите ни продукти, да минат през необходимите процеси и към тях просто да се добави консервираните боб. След добавяне на консервата с боб е нужно единствено да покъкри ястието около 10 минути и всичко е готово.
Предлагам ви една много вкусна рецепта за бекон с консерва, която се готви много бързо, а вкусът е невероятен:
Бекон с боб от консерва
1 кутия боб от консерва
300 грама бекон
1 глава лук
1 морков
200 грама доматен сок
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. брашно
Сол и джоджен - на вкус
Беконът се нарязва на парчета и се запържва до омекване.
В тенджера със сгорещено олио се запържва лукът и морковът, поръсват се с червения пипер и брашното, сипва се бобът от консервата, малко топла вода и всичко се оставя да ври 10 минути.
Добавят се доматите и изпърженият бекон. Овкусява се и се оставя да покъкри около 5 минути.
С боб от консерва препоръчваме също да опитате нашите бобени салати, тази вкусна боб чорба или да си направите боб запечен на фурна.
Вижте също кои подправки се слагат на боб.
Коментари