Gotvach.bg»Съвети»Какви подправки се слагат на боб?

Какви подправки се слагат на боб?

редакция:
MarianeMariane
Джедай
254955
Какви подправки се слагат на боб?
Уред за почистване на микровълнови фурни
Практичен аксесоар за вашия дом:
Уред за почистване на микровълнови фурни
20.00 лв.

Майсторите кулинари ще ви кажат, че тайната на вкусната гозба се крие не само в правилната топлинна обработка на ястието, но в подправките, без които дори най-изисканата гозба няма да бъде вкусна. Върховното майсторство обаче е правилното съчетание на подправките, което да накара вложените съставки за изпъкнат.

Дори и при приготвянето на най-обикновената боб чорба има някои тънкости, които биха я превърнали в истински деликатес.

Не може да си представим класическия боб без джоджен. Но той трябва да се прибавя към ястието едва когато е свалено от котлона, защото сложен преди това, джодженът ще изгуби аромата си. Същото важи и за ронената чубрица, която трябва да се сложи в боба към самия край на приготвянето му.

В някои краища на страната подправят бобената чорба с девисил (лющян), но той придава на гозбата много особен вкус, който може да не допадне на всеки. В други краища пък овкусяват ястията със зрял фасул с цвят на копър, който им придава изключителен аромат.

По желание може да придадете плътност на бобената яхния със запръжка с брашно и червен пипер. Някои от най-смелите експериментатори дори поднасят боба със ситно нарязан пресен магданоз, но и този избор е въпрос на личен вкус.

Разгледай и тези съвети и хитринки при варене на боб, виж колко боб се слага на едно готвене и разбери как се обезсолява боб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 6
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Албена Асенова
Албена Асенова
Обичам ароматен боб с много подправки. Аз слагам една цяла скилидка чесън,джоджен.малко мащерка и малко калоферче.
01.05.2020 20:11
3
5
Niki Zhelyazkova
Niki Zhelyazkova
Днес готвих зрял боб с кокали останали от месото, за каймата. Просто забравих само да сложа джоджан преди да затворя с капака тенджерата под налягане. Затова го сложих след като завърших готвенето, тогава за кратко ври и пиперката, добавих и малко брашно да го сгъстя леко.
01.05.2020 19:52
6
2