Gotvach.bg»Съвети»Как и защо се изкисва агнешкото?

Как и защо се изкисва агнешкото?

Как и защо се изкисва агнешкото?

Агнешкото месо е много полезно и нискокалорично месо, но миризмата му е особена и е изпитание за домакини, чувствителни към лоши миризми.

Поради тази причина агнешкото месо се изкисва преди сготвянето му.

Най-простият метод за обезмирисяване на агнешкото месо е престояването му в прясно мляко за едно денонощие. На следващия ден прясното мляко се изхвърля, а агнешкото се приготвя по избраната от нас рецепта.

Друг метод е накисването на агнешкото месо в чай от лайкучка. Единственото, което трябва да направим, е да подготвим чай от лайкучка и да полеем месото и да престои така няколко часа. Лайкучката се използва точно при борбата с лоши миризми.

Но ако нямате толкова време и се нуждаете от бърз метод за премахване на лошата миризма от агнето, вариантът е да го мариновате със соев сос.

Мариновайте месото за не повече от 30 минути - при повече време месото ще стане жилаво и няма да е приятно за хапване.

Трябва да запомните:

1. Агнешкото месо се соли няколко часа преди неговото сготвяне, за да е крехко;

2. Да е поставено колкото се може по-ниско във фурната. Така се доближава най-много до стария метод - печене в пещ.

3. Месото трябва да е със стайна температура, а не непосредствено изкарано от хладилника и пуснато в печката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати