Картофените кюфтета са бързо и вкусно ястие, но доста често при приготвянето им те се разпръскват и става картофена каша вместо кюфте. Причината за това може да е в самите картофи, но може и да е в начина на приготвяне. В следващите няколко реда ще ви разясня как се приготвят кюфтенцата без да се пръскат и разкашкват.
Първо трябва да сварим картофите и е много важно те да са с обелките. След като ги сварим се поставят в студена вода, за да се прекрати процеса на варене, тъй като той продължава и след изключването на котлона, поради горещата температура на картофите. Това улеснява и обелването.
След като ги обелим, добре е да се настържат на едро ренде в една купа и да прибавим сирене, яйце (4 яйца на 1кг.), брашно и чубрица за по-добра спойка. Омесваме ги хубаво и слагаме сместа в хладилника да стегне.
Когато вече е стегнала се оформят плоски кюфтета (около 1-1,5см.) и се овалват в брашно. Пържат се на силно загорещена мазнина до готовност. След изваждането е добре да ги сложим на салфетки за да се премахне излишната мазнина.
Прочети също тези хитринки подходящи при приготвянето на картофени кюфтета, научи с каква гарнитура да поднесеш картофени кюфтета и как да не ни се разпадат картофените кюфтета.
Коментари