Gotvach.bg»Съвети»Колко синапено семе се слага за пресичане на туршия?

Колко синапено семе се слага за пресичане на туршия?

Колко синапено семе се слага за пресичане на туршия?

Синапеното семе има рядко приложение в кулинарията. Синапът най-често се използва за пресичане на туршии, но друга важна особеност е, че от синапеното семе се създава горчица, която участва като съставка в майонезата.

Много често повечето, които си правят домашни туршии, използват чист спирт или натриев бензоат за пресичане, но тази химия е изключително вредна и най-малката вреда, която може да причини, е оток.

Затова природният заместител на тези вредни съставки е синапеното семе. За около 10 кг туршия се използва 100 грама синапено семе (или на 10 литра течност се добавя 1 с.л. синапено семе).

При пресичане на туршията със синапено семе се препоръчва то да се увие в тензух и да се пусне в бидона.

Когато бива поръсван директно върху туршията, по време на консумация ще попаднете на неприятни семенца.

Пресичането може да се случи тогава, когато туршията е с желания от вас вкус и точно тогава се пресича. Обикновено този период е след около месец след поставяне на туршията в бидон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати