Водата, която хората използват за ежедневна употреба, може да бъде с различен химически състав. Колкото е по-твърда водата, толкова по-трудно тя става кисела. Колкото е по-мека, толкова по-лесно. Твърдата вода е буфер срещу рязко подкиселяване.
Повишената твърдост на водата може да има отрицателно въздействие не само върху нормалната работа и устойчивостта на домакинските уреди, използващи вода, но и върху човешкото здраве.
Омекотяване на водата обикновено се изисква, ако водата във водоснабдителния източник на къщата (кладенец) е твърда, т.е. с повишено ниво на минерализация. Количеството на скалата от кипене почти не се увеличава (ако имате твърда вода, повече от 90% от масата изчезва преди варенето на водата и по-нататъшното продължително кипене не увеличава количеството на обезмасляване).
Да, въглеродните филтри не намаляват количеството соли на твърдостта, те могат да адсорбират само органични примеси.
Обикновено водата в кранчетата се обработва и отговаря на всички стандарти. В допълнение, тя е хлорирана, което убива патогенните бактерии в нея.
Така че водата от чешмата може просто да доведе до преваряване, има хора, които толкова са привикнали да пият преварена вада, че ако не я пият такава, могат да имат стомашни болки. Затова е по-добре да се превари суровата вода за 5 минути, това ще бъде достатъчно.
Първо, водата просто трябва да се кипне и да не се изключва котлонът, а само да се намали минимално, така че съдът, в който се преварява водата, трябва да се държи на огъня за 20-30 минути, а след това да се изчака малко.
Цялата ръжда пада и водата може да се пие. През това време всички опасни микроби ще бъдат убити. Това е почти стерилизация.
Ако имате филтър, разбира се, първо трябва да филтрирате водата и след това да преварите.
Коментари