Gotvach.bg»Съвети»Защо лещата и бобът увират трудно?

Защо лещата и бобът увират трудно?

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
7272k
Защо лещата и бобът увират трудно?

Бобът, леща, грах и нахут са растения от семейство бобови. По нашите земи се разпространяват най-вече през 15-16 век. Познати вече от дълги години, тези растения са вкусни и полезни за малки и големи.

Бобът и лещата са може би най-използваните и разпространени от тези растения. От тях се приготвят различни салати, супи и вкусни яхнии.

Бобът и лещата могат да уврат както за 30 минути, така и за часове. Но кой има време в това забързано ежедневие да чака часове. Най-големият проблем, който се появява при увирането на боб и леща, е това, че са стари.

Миналогодишните реколти увират все по трудно с всяка изминала година. Колкото са по-стари, толкова по бавно ще се свари варивото ни.

Най-бързо увират пресните, тазгодишни реколти. Но ако имаме миналогодишно вариво, няма да го изхвърлим на боклука, напротив. За всяко нещо си има начин. За да уври бързо варивото ни, а и за да паднат люспите и да не ни дразнят стомаха, е най-добре още при първата вода, която не сме сменили, да сложим 1 ч.л. сода.

Това е най-лесният начин за увиране на боб и леща.

На всички любители на варивата – това е вашият начин за бързо и лесно приготвяне на любимо ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати