Gotvach.bg»Съвети»Как се прави захарна глазура за сладки и бисквити?

Как се прави захарна глазура за сладки и бисквити?

Как се прави захарна глазура за сладки и бисквити?

Захарната глазура е едно от най-лесните неща в сладкарството. С нейна помощ може да проявим въображение, да украсим любимите си сладкиши и бисквитки по уникален начин, да вдъхнем цвят и живот дори в най-скучните рецепти.

В периода на коледните празници захарната глазура може да ви помогне за украсяването на коледните вкусотии, може да я използвате и като слепващ материал за фигурки. Аз лично съм правила коледна къщичка украсена и слепено именно с тази захарна глазура. Тя е много лесна и не се нуждаете от много съставки.

Необходими са ви единствено белтъци, пудра захар и лимонов сок. Вече е въпрос на вкус и желание дали искате да разнообразите белия цвят на глазурата с готварски боички. Зависи и за какво ви е необходима.

От количеството на продуктите, които ще използвате, зависи колко глазура ви е необходима. За къщичката обикновено са нужни около 3-4 бр. белтъци. Започнете, като отделите белтъците много внимателно от жълтъците. Не трябва да попада жълтък, за да могат да се разбият добре белтъците на пухкав сняг.

След като сте отделили белтъците и ги разбихте добре с миксер, добавете към тях 2-3 капки лимонов сок и продължете да разбивате, като добавяте постепенно пудра захар с помощта на супена лъжица. Количеството пудра захар е много относително - зависи колко течна искате да бъде захарната глазура за сладки.

Ако искате да е по-гъста, добавете повече пудра захар, а ако прекалите, винаги може да добавите и лимонов сок. Разбийте много добре глазурата, за да се получи гладка смес. Когато дигнете миксера, трябва да се получават връхчета.

Вече готовата захарна глазура може да разпределите в по-малки купички и да оцветите с различни цветове. Може да нанасяте с помощта на шприц или друг подходящ инструмент.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати