Gotvach.bg»Съвети»Как се прави мляко от кашу?

Как се прави мляко от кашу?

Как се прави мляко от кашу?

Мляко от кашу можем да приготвим много лесно. Като цяло самата ядка в сравнение с други е много по-мека и подходяща за смилане. Но въпреки това първо трябва накиснем кашуто за една нощ във вода, понеже така ще набъбне и омекне значително и ще улесним процеса още повече.

Сипваме ядките в блендер (хубаво е да е мощен, но може и с обикновен). Добавяме малко вода, колкото нивото на кашуто, и смиламе заедно с щипка сол или мед (или друг подсладител), в зависимост от това какво на вкус искаме да е млякото - сладко или солено.

Мелим до кремообразна гладка хомогенна смес. След като стане, наливаме още вода до желаната гъстотата и отново смиламе.

И млякото от сурови ядки кашу е готово. Лесно, вкусно и здравословно!

Много подходящо за напитка или смути, както и е незаменима основна съставка във вълшебни веган изкушения - сладкиши и бонбони!

Характерно е с неутралния си вкус и затова е изключително приложимо и солената и сладката кухня! Наслада за сетивата и полезно за тялото!

Приятно приготвяне!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати