Мляко от кашу можем да приготвим много лесно. Като цяло самата ядка в сравнение с други е много по-мека и подходяща за смилане. Но въпреки това първо трябва накиснем кашуто за една нощ във вода, понеже така ще набъбне и омекне значително и ще улесним процеса още повече.
Сипваме ядките в блендер (хубаво е да е мощен, но може и с обикновен). Добавяме малко вода, колкото нивото на кашуто, и смиламе заедно с щипка сол или мед (или друг подсладител), в зависимост от това какво на вкус искаме да е млякото - сладко или солено.
Мелим до кремообразна гладка хомогенна смес. След като стане, наливаме още вода до желаната гъстотата и отново смиламе.
И млякото от сурови ядки кашу е готово. Лесно, вкусно и здравословно!
Много подходящо за напитка или смути, както и е незаменима основна съставка във вълшебни веган изкушения - сладкиши и бонбони!
Характерно е с неутралния си вкус и затова е изключително приложимо и солената и сладката кухня! Наслада за сетивата и полезно за тялото!
Приятно приготвяне!
Коментари