Gotvach.bg»Съвети»Как да нарежете сиренето на тънко?

Как да нарежете сиренето на тънко?

ЕлиЕли
Помощник Готвач
412499
Как да нарежете сиренето на тънко?

Всеки от нас е чакал гости, които дори и да не са претенциозни, ние искаме да нагостим както подобава - с welcome drink, ароматни тапаси, мезета. За най-важните гости и ценителите на комбинацията от вино и сирена обаче, трябва да сме добре подготвени.

Въпросът тук е как да нарежем сиренето на по-тънки и красиви парчета?

На първо място нека не забравяме, че има голямо разнобразие от сирена и трябва да ги подбираме по качество. Важно е сиренето да не е ронливо, защото, ако е - каузата ни е обречена. След като сме избрали продукта идва времето и на рязането.

Първият вариант, за който се сещаме всички, е ножът, който е предназначен за сирена. Той е един добър избор, но не винаги се получава. Ако сиренето е по-твърдо би свършил работа.

Ако ни е прекалено трудно да разрежем сиренето само с нож, можем да поставим ножа под гореща вода и да го зачакаме да се загрее. Подсушаваме го, режем и получаваме резултата - по-лесно и по-тънко отрязано парче сирене.

Както вече казахме ножът е вариант, но как да разрежем сини сирена например? С него те ще започнат да се ронят и нама да се получи перфектното тънко парче. Амо ето го и решението - рибарска корда.

Купуваме парче корда или си взимаме назаем от рибарските принадлежности на мъжа си, връзваме я здраво, за да получим затворен кръг и започваме да посрещаме гости.

Благодарение на кордата можем да нарежем сиренето на тънки парчета, с перфектната равна повърхност. Увиваме парчето сирене около кордата, поставяме го близо до края на масата, хващаме кордата и я дърпаме право надолу.

Причината да се получава е, че кордата е тънка и равна. Издърпвайки я в права линия парчето сирене остава гладко и не се рони. Важно е да се подчертае, че тя е най-подходяща за меки или ронливи сирена, защото ги запазва цели.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати