Gotvach.bg»Съвети»Как да обелим лесно грейпфрут?

Как да обелим лесно грейпфрут?

ЕлиЕли
Помощник Готвач
4124
Как да обелим лесно грейпфрут?
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.

Не всички обичаме грейпфрут. Този плод обаче е изключително полезен при спазването на диети или хранителни режими, защото подпомага свалянето на излишните килограми. Освен това той подсилва имунната ни система благодарение на съставкте си - калий, магнезий, фосфор, желязо и богато разнообразие на витамини, особено витамин С.

Благодарение на този витамин чрез хапването на грейпфрут можем да се отървем от досадната хрема, треска, преумора, безсъние и дори ни помага при борбата с диабета.

Беленето на грейпфрут обаче всички ние свързваме с голяма цапаница. Освен мръсотията и лепкавите пръсти, които остават, в много от случаите губим и част от плода. Ето защо в тази статия ще разгледаме няколко варианта за лесно белене на грейпфрут. Вариантите, които ще бъдат предложени, са подходящи за повечето цитрусови плодове.

1. Белене на грейпфрут с нож

Ако все пак не ви е проблем да загубите малка част от плода, може да използвате обикновен нож или нож за плодове. Вземете грейпфрута и започнете да правите коси разрези по дължината на плода. Когато отстраните кората, по нея ще е останал част от плода, но това, което ще остане от плода, е само месестата му част, без излишните и досадни ципи.

2. Разрязване на грейпфрут

За целта ще са ви необходими нож и дъска за рязане. Вземете грейпфрута и го разрежете по дължината. Целта е да стигнете до средата. Когато стигнете до средата, оставете ножа и разгърнете плода. Едно по едно отстранете парчетата от кората и готово. Ако сте от по-непретенциозните, можете да не премахвате ципите, но ако не ги харесвате, можете да отстраните и тях.

3. Цял плод

За този вариант на белене ще ви трябват купа, нож и малка лъжица - кафена например. Вземете плода и направете тънък разрез през средата, но не по дължина, а по широчината му. Оставете ножа и вземете лъжицата. Примушете дръжката ѝ между кората и плода и започнете да я пързаляте по разреза. Това се прави и с горната, и с долната половина на грейпфрута. След това лесно може да отстраните кората, а резултатът е цял грейпфрут, но без кора. С ножчето внимателно отстранете ципите и всички излишни за консумацията на плода неща. Отделете го на парчета и Бон Апети!

4. Не го белете

Да, звучи странно, но е най-лесният начин за консумация на грейпфрут. Разделете го на две части и с малка лъжичка отделяйте месестата му част. Можете да си я отделите за някоя плодова салата или да я консумирате директно. В лъжичката съберете сока на плода и го изпийте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен