Gotvach.bg»Съвети»Как се обръщат палачинки във въздуха?

Как се обръщат палачинки във въздуха?

ЕлиЕли
Помощник Готвач
412499
Как се обръщат палачинки във въздуха?

Всяко дете обича за закуска шоколадова палачинка или палачинка с мед и банан . Ето защо една добра майка и домакиня трябва да знае как да ги направи.

Рецептата е проста - прясно мляко, яйца и брашно. Всички те се смесват до получаване на хомогенна смес, слагаме в тигана и правим палачинките.

Дотук добре, но за да покажем, че уменията ни в кухнята са на майсторско ниво, трябва и да се научим да ги обръщаме във въздуха. Ето защо сега ще разгледаме няколко причини, поради които палачинката ни не иска да полети, когато решим, че е готова за обръщане, и ще разберем как да я обърнем.

На първо място, за да може палачинката да ни се обърне, както на майстор готвачите, трябва да не е прекалено лепкава или пък гъста, защото нищо няма да ни се получи - нито обръщането във въздуха, нито качествени палачинки. Ето защо сместа трябва да се направи със средна гъстота, за да сме сигурни в качеството на нашата продукция.

На второ място е тиганът, в който правим палачинката. По-лесно се правят в тефлонов тиган или тиган за палачинки. Преди да сложим част от сместа, трябва леко да намажем тигана с масло и чак тогава са изсипем и разнесем палачинковата смес в тигана.

Когато палачинката е готова за обръщане, тя ще се отдели сама от съда. За да разберете дали е готова, разклатете тигана леко напред и назад. Ако се е отлепила от дъното, значи е готова за обръщане.

Ето го и моментът, в който ще обърнем палачинката във въздуха. За да я обърнем, отново трябва да разклатим тигана напред и назад, залюлявайки я. Когато сме готови, с тези движения изтласкваме палачинката в предния край на тигана и го повдигаме, като самата палачинка подхвърляме с премерено движение. Важно е палачинката да падне отново в тигана, затова ни трябва сръчност и концентрация.

Когато палачинката е обърната, я оставяме в тигана, докато стане готова.

Сервираме полята с мед или намазана с шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати