Има няколко основни вида застройки за супи. С всички от тях пилешката супа /както и много други/ става фантастична и много вкусна.
По своята същност застройката се прави от яйца, прясно мляко, кисело мляко, лимонов сок, брашно и други. Някои от супите се застройват само с яйца и кисело мляко, но при други за застройката може да е необходимо да се сложи освен яйцето и прясно мляко.
Ето защо застройки основно биват варени, студени и топли.
А ето и продуктите, които ще са ви необходими за застройката на една вкусна пилешка супа, например:
1. Яйце - 1 бр.
2. Брашно - 1 ч.л.
3. Прясно мляко - 1 ч.ч.
В купа смесете продуктите и разбийте всичко добре. За да сте по-сигурни, че ще се получи, може да използвате пасатор при смесването на трите продукта.
Малък трик е да капнете малко домашен оцет, който помага застройката да не се пресече при темперирането ѝ със супата.
След като всичко е готово, затоплете сместа леко на котлона, като я разбърквате непрестанно.
След като се затопли, прибавяйте постепенно към супата при непрестанно бъркане.
Оставете супата да ври за още пет минути и премахнете от котлона.
Това е една от многото рецепти за застройка на супа с прясно мляко, но за сметка на това е една от най-лесните.
Виж също как се прави варена застройка за супа, кога се слага застройката на супата и прочети тези правила и грешки при правенето на супи и бульони.
Коментари