Gotvach.bg»Съвети»Защо се пресича застройката на супата?

Защо се пресича застройката на супата?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Администратор
24342
Защо се пресича застройката на супата?

При приготвянето на супата един от най-важните моменти е застройката. Благодарение на застройването, супата не е толкова водниста, а в същото време става много вкусна. Често обаче, при смесването на застройката със супата се получава пресичане, което въобще не е приятно и се отразява на вкусовите качества. За да не се пресича застройката на супата, трябва да следваме няколко прости правила.

Най-често приготвяната застройка включва яйца, няколко капки оцет и кисело мляко. Първо, трябва да разбиете много добре яйцата. Капнете в тях малко оцет ( той се слага именно с целта да се намали рискът от пресичане на застройката). Към тях добавете киселото мляко и разбъркайте внимателно до получаване на хомогенна смес.

Следващият важен момент е смесването на застройката със супата. Имайте предвид, че супата вече трябва да е готова, да е свалена от котлона и леко да е охладена. Гребнете малко от бульона на супата и го смесете със застройката. Бъркайте енергично и добавете още малко бульон. Необходимо е температурата на застройката да стане близка до тази на супата, в противен случай се получава неприятното пресичане.

След това на тънка струя сипете вътре застройката, като бъркате непрекъснато. Вече имате хубаво направена супа със застройка, а ако искате може да приготвите някоя от следните рецепти: пилешка супа, спаначена супа, супа от тиквички или традиционна шкембе чорба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Асен
Асен
19.12.2015 16:35
бива
0
0