Единствената разлика е в произхода на напитките Боле и Сангария и това, че в Болето се ползва студено шампанско, а в Сангария - червено или бяло вино.
Болето е чудесна лятна напитка, както и Сангаринята. Болето е добро питие за дамско парти, но с него може да се сиропират торти, сладкиши и носи дъх на лято и аромат на плодове. Напитката има прекрасен вкус и божествен аромат.
Боле се приготвя обикновено през топлите месеци от най-различни плодове - праскови, кайсии, ягоди, малини, къпини, сини сливи, дюля, вишни. Плодовете се нарязват на парчета и в буркан от 3 литра се заливат 700 мл ром или коняк. Добавя се и захар, на всяка чаша плод по 1 чаша захар. Разбърква се, докато се разтопи. Затваря се с капачка и оставяме на хладно. През лятото се прибавят различни плодове, а зимата се сервира в купа с черпак. Преди сервиране се залива със студено шампанско.
Тази напитка е чудесна и пълна с аромати, просто букет от летни вкусове.
Болето е френска напитка, а Сангарията е испанска.
Сангарията е напитка с вино и плодове също като болето. Разликата е, че тук се ползва вино. Това също е разхлаждаща през лятото напитка и е един от символите на Испания. Поднася се ледeностудена. За приготвянето ѝ са нужни качествени плодове и хубаво червено вино.
Плодовете могат да са лимони, портокали, ябълки, праскови, както и канела, която липсва в болето. Към нарязаните плодове се прибавя и захар 1 к.ч., коняк 50 мл и 700 мл червено вино.
Сангрия се приготвя в кана от 1.5 литра. Плодовете се поставят в каната, добавя се 3 с.л. захар за кана, коняк 50 мл и пръчка канела. Може да добавете и сока от един портокал и лимонов сок.
Разбърква се, докато се разтопи захарта, и заливаме с червено вино. Оставя се за 1-2 часа на хладно в хладилника. Сервира се не в купа, а в ниски чаши с парченца плод.
И двете напитки са чудесни.
Коментари