Царевицата на пара може да бъде идеална гарнитура, самостоятелно или в комбинация с други зеленчуци, гриловани или приготвени на пара до варени такива.
Всъщност приготвянето на царевица на пара не е толкова трудно, колкото звучи. Необходими съдове за приготвянето й са гевгир или мрежеста кошничка, тенджера и малко масло и сол, при желание и подправки.
Също така има и специализирани уреди за приготвяне на храна на пара, които можете да използвате за целта. Далеч по-лесно и достъпно е да използвате първия вариант.
Наливате вода в тенджерата и изчаквате да заври добре водата вътре, след което поставяте гевгира или кошничката, като трябва да пробвате първо дали водата опира в дъното на съда, който ви е под ръка. Реално царевицата искаме да я приготвим на пара, а не да я варим.
След като се уверите, че всичко отговаря на изискванията, слагате царевицата и захлупвате тенджерата с капак.
Времето за приготвяне на царевицата на пара варира от 10 до 15 минути. След като зрънцата омекнат достатъчно, вече можете да извадите царевицата и да я сложите маслото върху царевицата и сол, освен това и подправки по желание.
По този начин могат да се приготвят и други зеленчуци в зависимост от това, как ще ви бъде вкусно на вас. С царевица ние ви препоръчваме да си приготвите вкусна салата с царевица или класическо чили кон карне. Да ви е вкусно!
Вижте също какво съдържа царевицата, защо да ядем повече царевица и как се пече царевица.
Коментари