Колко време се вари карфиол на пара?

Колко време се вари карфиол на пара?

Карфиолът е вкусен зеленчук, който често се среща в рецептите, приготвен на пара, както и като гарнитура на някои ястия.

Също така приготвянето на карфиола на пара запазва повечето му полезни вещества, така че това е предпочитаният вариант за готвене, естествено ако не се налага друго.

Варенето на пара на карфиола е много лесно. Може да се направи в специален съд, вече широко разпространени на пазара са именно множество такива уреди.

Друг вариант са мрежите за варене на пара, а също така и обикновеният гевгир. Важно е водата, която ври под съда, в който сме сложили зеленчука, да не го докосва, защото тогава направо си е варене без пара.

Измивате и слагате розичките с големината, предпочитана от вас, в съда, с който разполагате, както казахме може да бъде и гевгир - не е необходимо да се снабдявате със специален съд или уред.

В зависимост дали искате да е хрупкав или омекнал напълно, варите 30 минути за напълно сварен и 20 минути за хрупкав.

Карфиолът, приготвен на пара, можете да включите в много и разнообразни рецепти под различна форма, така че експериментирайте и не забравяйте да споделяте резултатите си с нас в gotvach.bg.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати