Калорични ли са картофите соте?

Калорични ли са картофите соте?

Картофите соте са апетитни и харесвани от много хора. По повод на тяхната калоричност трябва да се подходи философски и ясно да се разбере технологията за получаването им.

При правилно сотиране спазването на технологията гарантира по-малко поемане на мазнина в сравнение с традиционните техники на пържене.

Но в зависимост от това каква мазнина се използва, може да говорим за различна калорична стойност на приготвените ястия.

Сотирането с олио и масло води до получаването на картофи соте с по-висока калоричност поради наличието и вида на мастните киселини, които съдържат съответните мазнини.

Когато за термичната обработка се използва зехтин, тогава се говори за картофи соте с по-ниска калоричност поради факта, че зехтинът е богат на мастни киселини с доказани здравословни ползи.

Разбира се, именно на процеса сотиране се дължи неустоимият вкус на любимите картофки и прекрасната хрупкава коричка.

В заключение не бива да пренебрегваме факта, че количеството на общата мазнина, която се натрупва при термична обработка сотиране, е по-малко в сравнение с останалите методи на пържене.

Въпреки това е добре да не забравяме за здравословната си диета, когато решим да си позволим повече от любимите картофки соте.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати