Gotvach.bg»Съвети»Как да си направим агнешки бульон?

Как да си направим агнешки бульон?

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
75202k
Как да си направим агнешки бульон?

Всички знаете добре, че домашно приготвената храна има много по-добър вкус, качествена е и има доказан състав. Същото е и с бульоните.

Дали ще са зеленчукови, пилешки, телешки бульони, те предават на нашите гозби неповторим вкус. Домашният бульон обикновено се приготвя от костите на определено животно и/ или от избрани от вас различни зеленчуци.

Как да направите агнешки бульон?

За целта ни е необходими само агнешки кокали с остатъчно месо, както и подправки по желание: дафинов лист, магданоз, целина, черен пипер на зърна и сол. Още един плюс на домашно приготвения агнешки бульон е, че можете да изберете само подправките, които вие харесвате.

Взимаме добре измитото агнешко и го слагаме за заври с достатъчно количество вода. След като нашият агнешки бульон заври, намаляме на слаб огън и добавяме подправките.

А ако в процеса на приготвянето му се образува пяна, я извадете с помощта на решетъчна лъжица. При нужда добавете малко гореща вода в процеса на варене, в зависимост от това колко концентриран искате да е бульонът.

Варете около 4-5 часа, до отделяне на месото от кокала. След като свалите от котлона, прецедете с гевгир.

Можете да приготвите по-голямо количество домашен агнешки бульон и да го съхранявате в хладилника.

Бульоните, приготвени от костите на животни, са богати на различни минерали – калций, магнезий и фосфор, особено важни за здравето на костната система. Освен това животинският бульон подобрява храносмилането, затова често се препоръчва като нискокалорична и много хранителна част от различни диети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати