Gotvach.bg»Съвети»Как се маринова агнешко месо?

Как се маринова агнешко месо?

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
75202k
Как се маринова агнешко месо?

Агнешкото месо има редица ползи за здравето. То е богато на витамин В, който помага за изгаряне на мазнините.

В агнешкото месо се съдържат малък брой и наситени мазнини. Консумирането му подобрява нивото на холестерола в кръвта.

Агнешкото месо съдържа селен и холин, които също са много полезни в превенцията на различни онкологични заболявания. То също е богато на желязо и незаменим помощник в борбата с анемията.

Приготвянето на агнешко месо не е от най-лесните задачи в кухнята.

Една от тънкостите, за да получите възможно най-добрия резултат, е в начина на мариноване на агнешкото.

А знаете ли коя е най-подходящата марината за агнешко месо?

На този вид месо отлична работа подхождат киселите маринати – с оцет, лимонов сок, вино, кисело мляко.

В марината за агнешко е добре са присъства винаги мазнина (олио, зехтин или масло).

Подправките за агнешко, които се съчетават добре с този вид месо, са сол, чесън, джоджен, черен пипер, девесил и дафинов лист. Добре му отиват също мащерка, кимион и кориандър.

Тъй като месото е сухо, е добре да се маринова поне няколко или най-добре цяла нощ.

След като сте мариновали агнешко, можете да си приготвите вкусно печено агнешко, агнешко с ориз или агнешко със спанак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
Общо гласували: 4
52
40
30
21
11
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Сергей Анчев
Сергей Анчев
18.01.2020 20:02
Само общоизвестни неща. Нищо конкретно
5
0