Макар да са част от азиатските рецепти, оризовите спагети вече се превръща в познат гост на българската трапеза.
И това никак не е изненадващо, защото хората през цялото време искат да опитат нещо ново, все още непознато.
Нежността и приятен вкус на полупрозрачни тестени изделия завладяват, което прави почитателите на традиционните китайски рецепти все повече.
Днес ще научите как да варите оризовите спагети правилно, така че да не се слепват и в същото време да останат много вкусени.
Много домакини се интересуват от това как да се варят и приготвят оризовите спагети. Във връзка с това има препоръки.
На първо място, оставете водата да кипне и добавете сол. Поставете спагетите в дълбок съд, изсипете вряла вода, не забравяйте да разбъркате, така че да не залепват оризовите спагети, оставете за пет минути.
След като спагетите набъбнат, изцедете цялата вода, поставете ги в сито или гевгир и изплакнете обилно със студена вода.
После оризовите спагети са готови да бъдат включени в различни ястия като пържени оризови спагети например.
Разбира се, трябва да имате предвид и че отделните видове спагети могат да се различават. За да сварите оризови спагети правилно, винаги четете и указанията на опаковката им, където са посочени още по-конкретни препоръки, отнасящи се до съответния продукт.
Коментари