Камбите са уникален вид чушки, лесно разпознаваеми с различната си форма и разпознаваем вкус. Могат да се използват за различни неща - ястия, салати, туршии и зимнини, мариновани.
Както всеки вид чушки, така и камбите трябва да бъдат почистени от семената и дръжките.
Ето няколко варианта за изтърбушването на камбите, в зависимост от това, за което искате да ги използвате.
1. Пълнени камби - този вид чушки са изключително подходящи за пълнене, именно заради формата им. За да напълните този вид чушки трябва внимателно да се отстранят дръжките, за да не се спука или счупи самата чушка и да изтече сместа от нея.
За целта, ако се опитате да избутате дръжката надолу към кухата част от продукта, е силно вероятно да се счупи.
При този вариант за приготвяне по-добре да се използва малък нож, с който да се отстрани само ненужното - леко да се изреже зелената част около дръжката и тогава да се почисти отвътре.
2. За туршия или готвене - при тези варианти за приготвяне на камби, чушката може да се почисти по по-лесните и добре познати варианти. Може да се използва нож, ако искате да ги нарежете на шайби, но ако не държите да ги оформите по този начин или не разполагате с време, можете просто да избутате дръжката навътре или да изрежете горната част с нож (като капак). Така най-добре ще изтърбушите камбите.
За работа с чушки, независимо дали са камби или обикновени чушки, препоръчваме да си купите един чушкотирбушон - това е един изключително удобен и практичен прибор.
Коментари