Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Туршии с камби и чушки

Туршии с камби и чушки

Туршии с Камби

Макар че вече можем да си купим всичко от магазините за хранителни стоки, все още има доста желаещи да си приготвят зимнината у дома. Преди настъпването на най-студения сезон от годината идва и времето, когато можем да започнем да си приготвяме зимнината.

Туршиите могат да се направят по много различни варианти, но ние ви предлагаме два вида – с камби и с червени чушки. Рецептата за камби е много интересна, тъй като камбите предварително се изпичат.

Туршия с червени чушки

Необходими продукти: 4 кг чушки, дафинови листа, черен пипер на зърна, по 250 г сол и захар, оцет и олио.

Туршии с Червени Чушки

Начин на приготвяне: Първо изчиствате чушките от семената и ги напълвате със сол. Веднага след това изтърсвате солта – по вътрешността им ще остане достатъчно.

Чушки в Буркан

Следва да ги наредите в тава и да ги оставите да престоят едно денонощие на хладно. В тях ще се образува сок, който на следващия ден ще изсипете и ще премерите.

Към него се добавя същото количество оцет, останалата сол и захарта. Всички тези продукти се кипват. В буркани нареждате пиперките и слагате черен пипер, както и дафинов лист, след което заливате с изстиналата саламурата, а най-отгоре на буркана доливате пръст олио. Запечатвате и държите на хладно.

Следващото предложение е за туршия с камби, която става наистина много вкусна, но се приготвя по малко по-различен начин.

Първото, което трябва да направите е да измиете и изчистите камбите от дръжките и семената и да ги наредите в суха тава.

Във всяка камба слагате шайбички моркови, по ½ ч.л сол, 1 ч.л захар, 1 с.л олио и 1 с.л оцет. Така напълнените камби пъхате във вече добре загрятата фурна да се изпекат – след като се загреят, камбите също ще пуснат сок. След като ги изкарате си пригответе затоплени и сухи буркани.

Нареждате камбите в бурканите – много е важно да го направите докато те все още са горещи, а между тях можете да сложите няколко скилидки чесън.

След като напълните бурканчето, затворете добре с капачка. Оставяте бурканите хубаво да изстинат като сте ги обърнали с капачките надолу.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest