Gotvach.bg»Съвети»Как да премахнем миризмата на блатните риби при готвене

Как да премахнем миризмата на блатните риби при готвене

Как да премахнем миризмата на блатните риби при готвене

Прясната риба ще познаете по бистри и лъскави очи, червените хриле, а месото ѝ е бяло, еластично и плътно. Също така при натиск с пръст вдлъбнатината, която се получава, трябва веднага да се запълни.

Коремът на прясната риба никога не е надут и тялото има особена лъскавина.

Рибата е изключително полезна. Тя съдържа витамин A, D, E, B1, B12, B6. Също така съдържа твърде важните за човешкия организъм йод и флуор.

Много вкусни риби като шарана например са любими на мнозина, но миризмата им като блатни дънни риби може да отблъсне много почитатели на рибните специалитети.

Как да премахнем миризмата на блатните риби при готвене?

Ако рибата има неприятна миризма на блато, която е хубаво да се премахне, преди да я приготвите.

Никой не обича да яде риба, която има мирис на блато. Тази миризма може да премахнете много бързо и лесно.

За да се премахне неприятната блатна миризма от рибата, тя трябва да се изчисти и измие добре и да се остави за няколко часа във вода с оцет.

В оцета трябва да се сложат две-три листа дафинов лист, няколко зърна черен пипер и клонка мащерка. Оцетната вода трябва да покрива цялата риба.

Ако разполагате с време, може да оставите рибата за една нощ.

След това рибата е готова да я приготвите. А ние ви препоръчваме да си приготвите пълнен шаран, шаран на фурна, пържен толстолоб или рибена чорба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати