Канелата е позната на човека от векове. Тя се споменава и в Библията.
В Древен Египет канелата се смятала за съкровище и е била по-ценна и от злато.
През вековете канелата е използвана както за лекарство, така и за подправка. Тя е много полезна за предотвратяването и лечението на редица заболявания.
Канелата има антибактериално, противогъбично и противопаразитно свойство.
Как да съхраняваме канелата?
За да бъде полезна канелата дълго време, тя трябва да се съхранява правилно. Така ще запази полезните си свойства.
Както за всички подправки, така и за канела врагове са дневната светлина, изветряването и влагата.
Най-добре за съхранението на канелата да изберете стъклен буркан. Този буркан трябва да се запечатва много добре и да се постави на сухо и тъмно място.
Когато съхраняваме канелените пръчици правилно, срокът на годност е от една до две години.
Ако става въпрос за канела на прах, срокът на годност при правилно съхранение е до шест месеца.
Преди да използвате канела или касия, трябва да проверите свежестта ѝ. За целта е достатъчно само да помиришете канелата. Ако усетите сладникав аромат, то няма проблем да я използвате.
Коментари