Какво брашно е най-добре да използваме за погача?

Какво брашно е най-добре да използваме за погача?

Всяка домакиня знае, че брашното и маята са най-важни при приготвянето на погачи, домашни печива, които по-сложни за приготвяне и изискват да бъдат направени наистина с качествени съставки.

Поради тази причина рецептите, които са по-сложни и изискват повече внимание, е най-препоръчително да бъдат приготвени с брашно, чието съдържание е с по-високо съдържание на протеин. Това са брашната от по-висок клас. Най-добрите марки на българския пазар предлагат такива, в зависимост от това за какво печиво ще се използват.

Има няколко разновидности на брашната. Тези брашна, които се препоръчват за приготвяне на погачи, са "екстра" брашната, които ни позволяват да приготвим печиво с качество на заводско изпълнение.

Винаги четете етикетите преди да се доверите на някоя марка, за да бъдете сигурни че пшеницата, използвана на състава му, е с високо протеиново съдържание.

На пазара също така се предлагат и брашна, които са както за сладки, така и за солени печива, а в тях има добавени и набухватели, за да не се налага да се използват такива продукти отделно.

В случай, че ще се приготвя погача, маята е задължителна.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати