Какво е пробиотик?

Какво е пробиотик?

Пробиотиците представляват важни микроорганизми, от които тялото се нуждае. Те са изключително ценни при различни заболявания и хранителни разстройства, както и за общо укрепване на организма. С приема на антибиотици се унищожават не само вредните, но и голяма част от полезните бактерии.

Състоянието се нарича дисбактериоза и предизвиква подуване на стомаха, спазми и разстройство. За да се избегнат тези неприятност, задължително се приема пробиотик, който възобновява равновесието в стомашно-чревния тракт.

Освен това ценно действие, пробиотиците повишават и имунитета. Полезни са при гъбични инфекции както на женската полова система, така и на храносмилателната система. Освен това пробиотиците са полезни и при различни алергии, стрес, остра диария, отравяния, хронична умора, непълноценно хранене, хроничен запек.

Вече се проучва действието на пробиотика и по отношение на високия холестерол, по-доброто усвояване на минералите в тялото и дори се смята, че предпазва от заболявания на дебелото черво, в това число и рак.

Киселото мляко е изключително богато на пробиотици, затова е хубаво да се консумира често. Когато обаче трябва да се заложи на ползотворното действие на пробиотика при стомашни проблеми и прием на антибиотици, най-добре е да се приемат под формата на таблетки, суспензии и капсули.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати