Как се прави традиционна пача?

Макар и не предпочитана от доста хора, свинската пача е един истински деликатес и чудно мезе. Приготвянето и е предимно в зимните месеци.

За да приготвите пача, трябва да се въоръжите с време и търпение, защото процесът на готвене е дълъг. Също така и за да спестите от сметката за ток, е хубаво да се приготви на газов котлон или огън.

За по-бърз вариант много домакини предпочитат да готвят пача в тенджера под налягане.

Необходими продукти за традиционна пача:

Свински крака - 2 бр.

Свински уши - 2 бр.

Свинска опашка - 1 бр.

Свинска муцуна - 1 бр

Част от главата заедно с кожата около - 300 г

Шарено месо - 300 г

Черен пипер

Оцет

Чесън

Червен лют пипер

Сол

Начин на приготвяне на традиционна пача:

Всички продукти измиваме добре, нарязваме ги на парчета, поставяме ги в тенджера и заливаме с вода до пълното им покриване, посоляваме. Варим продуктите до пълната им готовност. Месото трябва да се отделя от костите.

Изваждаме продуктите и оставяме да се охладят. Обезкостяваме ги и нарязваме на много дребно.

Бульона прецеждаме. В купичка си слагаме начукания чесън, сухите подправки и оцет. В чиния сипваме част от месото и част от бульона.

Гарнираме пачата с чесновата смес, разбъркваме добре да се смесят всички продукти, и поднасяме с чаша червено вино или бира.

Наздраве и да Ви е сладко.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати