Как действа джинджифилът?

Как действа джинджифилът?

Всички знаем, че джинджифилът има много полезни и лечебни свойства. Най-ранните източници от историята, в които се разказва за свойствата на джинджифила, са отпреди хиляди години. Древната медицинска литература, която идват от Близкия изток, Азия и Европа описва многобройни и разнообразни начини и методи за лечение с корените на джинджифила.

Джинджифилът е културно растение и не вирее в дивата почва. Историците твърдят, че родината на растението е в Източна Азия - произхожда от Китай. Благодарение на арабите растението стига до древна Гърция и Римската империя. Европа познава джинджифила от XIII-ти век, когато Марко Поло го пренася от Стария континент. Първоначално той бил употребяван в медицината. На Острова дори имало цели улици, кръстени на растението.

Джинджифилът е подправка с уникална и невероятна история и безброй начини за употреба. Тази билка е била почитана още от древни времена, та до днес. През XIII-ти век билката е била толкова скъпа и почитана, че само най-заможните хора са могли да си я позволят.

Джинджифилът е една от най-здравословните и вкусни билки в света. В него се съдържат хранителни вещества и биоактивни съединения, които са много полезни за нашето тяло и нашия мозък. Според специалисти тази билка трябва да я има във всяко домакинство и да бъде употребявана редовно.

Ето и за какво помага и как действа джинджифилът:

- Лошо хранене;

- Отслабен имунитет;

- Вътрешни възпалителни процеси;

- Излишно тегло.

В джинджифила се съдържа вещество, наречено GINGEROL, което има много голям лекарствен потенциал.

Коренът на растението е частта от него, която се използва за подправка и лекарство. Помага за храносмилането, намалява гаденето, бори грипа и настинките. Джинджифилът може да бъде използван както пресен, така и сушен, на прах, като масло, под формата на сок. Той може да се използва и в готвенето като пикантна подправка. Джинджифилът помага за лошото храносмилане, както вече казахме, като помага за по-лесното изпразване на стомаха.

Ако се пие редовно чай от джинджифил, това подпомага нашата перисталтика. Биоактивните вещества в растението намаляват риска от инфекции.

Джинджифилът помага и срещу бактериите в устата, които причиняват гингивит и пародонтит.

Билката помага за вдигане на вътрешната температура на организма, като така помага на имунната система да се пребори с вирусите.

Джинджифилът има слава на едно от най-мощтните противовъзпалителни средства. Има много добър ефект върху горните дихателни пътища. Това значи, че той може да ни помогне да "убием" почти всеки вирус. Коренът от растението, който е пикантен, помага срещу морска болест, както и срещу сутрешно гадене.

Джинджифилът помага при мускулни болки след тренировка. Той помага също и при симптоми на артрит. Коренът от растението е богат на витамин С и витамини от група B. Съдържа много ценни минерали, етерични масла и незаменими аминокиселини, които го правят мощно средство за засилване на имунната система.

Той съдържа също важни ензими, подпомагащи доброто храносмилане и доказано помага за преодоляване на киселинен рефлукс, подуване и газове в стомаха. Лютите съставки на джинджифила стимулират метаболизма и тонизират мускулите на червата при нередовен стомах.

Той също стимулира кръвообращението, повишава телесната температура и чисти токсините от организма и като резултат повишава имунната защита и зарежда тялото с повече енергия.

Помага за подобряване на концентрацията и паметта - съдържа вещества, които стимулират циркулацията на кръвта в мозъка, дори и в най-малките кръвоносни съдове.

И за да сме ви най-полезни, потърсете най-правилната за вас сред нашите здравословни рецепти с джинджифил.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати