Канелената захар е продукт използван в сладкарството, а и не само. С нея се подслаждат и ароматизират кафе, мляко, топъл шоколад или чай.
Безкрайно широко е приложението ѝ в канелени сладкиши, десертни кремове, торти и тестени изделия.
Можем да закупим канелената захар готова в пакетчета, но защо да го правим, след като е толкова лесно да си я направим сами? Предимствата са, че излиза много по-икономично и можем да създадем пропорция, каквато допада на собственият ни вкус.
За да си приготвим канелена захар, не са нужни специални сложни инструкции, а само с няколко движения, минутка време и щипка любов и желание ще имате своята собствена ароматна подправка.
Необходими са 1/2 ч.ч. захар и 4-5 ч.л. канела на прах. Количествата могат да варират според вкуса ви и интензитета на аромата, който желаете да постигнете.
Канелата се слага при захарта лъжичка по лъжичка и се разбърква добре или двата продукта се смесват в сухо бурканче и се разклаща няколко пъти, докато цветът стане еднороден. Оставя се да се съхранява в същото бурканче. Ето така елементарно е да си направите канелена захар.
Има и друг вариант, не по-малко лесен за по-фина канелена захар. За него ви е необходима пръчка канела и чаша кристална захар. Всичко се смила на фин прах в блендер и отново се съхранява в сухо, добре затворено стъклено бурканче.
На мен лично ми допада повече вторият вариант, тъй като ароматът на истинска пръчица канела не може да се сравни с тази, която е готова на прах, тъй като често тя съдържа и изкуствени примеси или аромати.
Така простичко и лесно е да си направим у дома канелена захар, с това да спестим пари и да се насладим на вкусни десерти и ароматни напитки.
Опитайте ябълкова торта с канела - ароматът е запленяващ. Или пригответе любимия ни канелен пай, поръсен с домашна канелена захар и ще останете очаровани.
Сложете лъжичка от нея и в млякото с ориз, докато го варите, или пък си препечете филийки, намажете ги с масло и поръсете с ароматната подправка - просто разкош!
Вижте още любимите ни канелени сладки или пък си хвърлете поглед на всички рецепти с канела.
Коментари