Все повече домакини предпочитат да отделят един от двата си почивни дни, за да наготвят любимите гозби на семейството си, които после да стерилизират в буркани. Така те цяла седмица имат готово ядене в хладилника и не им се налага да се притесняват дали ще успеят да сготвят навреме.
Подобно нещо практикуват и родителите на студенти, които идвайки да ги навестяват, им носят торби с буркани със стерилизирани ястия, туршии и др.
Въпреки че обикновено се стерилизират супи, яхнии и др., няма причина да не можете да стерилизирате печени кюфтета. Единственото условие е те да бъдат направени с домашно приготвена кайма, за да сте сигурни, че вътре няма цял куп стабилизатори, оцветители и други E-та, които могат да доведат до нежелани реакции.
Още топлите или вече изстиналите кюфтета се подреждат плътно в бурканите, които се затварят много добре. След това се слагат в съд, така че водата да ги покрие, и се варят поне 20 минути. Добре е след това да бъдат съхранявани в хладилник, независимо, че са били стерилизирани.
Прочети също какви подправки се слагат на кайма за кюфтета или опитай тези сочни кюфтета.
Коментари