Много домакини подминават с недоверие телешкия шерден, основно, защото не знаят какво точно представлява и как да го сготвят. Всъщност от телешки шердени могат да се приготвят истински произведения на кулинарното изкуство, като телешки шерден в масло, шерден чорба или пълнен шерден.
И за да отговорим спокойно какво точно представлява шерденът и къде точно се намира, ще помолим по-гнусливите от вас, които даже не се доближават до купа с шкембе чорба, да не четат по-надолу.
Телешкият шерден всъщност представлява дебелото черво на телето (кравата, говедото и т.н.) По същата логика агнешките шердени са дебелите черва на агнетата, а свинските – колонът на прасетата.
След като вече знаете какво точно е шерденът, остава само да намерите най-подходящата рецепта за приготвянето му. Нашата любима рецепта за телешки шерден и за пълнен телешки шерден с праз. Коя е вашата?
Коментари