Стоян Карагьозов
Стоян Карагьозов
Новак

Моята Стена

  • /Стоян КарагьозовСтоян Карагьозовдобави отговор към форумната тема: С какво месо готвите най- често ?преди 9 години Свинско,пилешко,кайма.
  • /Стоян КарагьозовСтоян Карагьозовдобави отговор към форумната тема: Използвате ли тенджера под налягане?преди 9 години Само когато готвя шкембе на баща ми.
  • /Стоян КарагьозовСтоян Карагьозовдобави отговор към форумната тема: Каква печка използвате на ток или комбинирана на газ и ток?преди 9 години Моята печка е комбинирана-2 на 2 котлона.Фурна с вентилатор.Когато ми свърши газта направо съм болен.Добре,че във Варна има фирми,които носят газ до 1 час.
  • /Стоян КарагьозовСтоян Карагьозовдобави отговор към форумната тема: Пържене на картофи - на фритюрник или на тиганпреди 9 години Във фритюрник.Има много грешни представи за това,че ползването на фритюрник не е полезно.Всичко зависи как се ползва.Аз ползвам фритюрна мазнина,която сменям при първите появи на мирис,промяна на цвят и наличие на утайки.Когато се пържат картофи,температурата е не повече от 160 градуса.След като станат готови,задължително ги оставям да се отцедят 30 секунди или ги слагам върху кухненска хартия.
  • /Стоян КарагьозовСтоян Карагьозовдобави отговор към форумната тема: Колко течности приемате на ден?преди 9 години За добро храносмилане и тонус са необходими по 30 грама вода на килограм тегло,т.е. ако сте 60 килограма,дневната ви нужда от вода е 1,800 литра.През лятото,когато е много топло,може да се увеличи и до 40 грама на килограм тегло.Може да се комбинира с прясно изцедени плодови или зеленчукови сокове,Не трябва да се прекалява с употребата на вода,защото действа зле на работата на сърцето.Аз по някога през лятото достигам и 5 литра вода.
  • /Стоян КарагьозовСтоян Карагьозовдобави отговор към форумната тема: Какво не можете да сготвите без рецепта?преди 9 години Когато правя нещо сладко задължително гледам рецептите.В сладкарството са много важни пропорциите и точните грамажи.
  • /Стоян КарагьозовСтоян Карагьозовдобави отговор към форумната тема: Купувате ли си риба пангасиус?преди 9 години Не.Предпочитам да си взема хек,когато ми се прияде панирана риба.
  • /Стоян КарагьозовСтоян Карагьозовдобави отговор към форумната тема: Как приготвяте телешки език в масло,споделете рецептапреди 9 години Езикът се сварява,вади се от водата,веднага се шокира в ледена вода за 20 секунди и ВЕДНАГА се бели.Докато се вари слагам сол,бахар,даф.лист,лук,прерязан на 4,половин морков,малко целина,дръжки магданоз.Прецеждам.Правя си бял сос и заливам нарязания на филийки език.Ако го искаш само с масло-маслото го загрявам леко,слагам езика,сол,черен пипер,малко счукан чесън,след 10 секунди малко червен пипер и след 5 секунди махам тиганчето от огъня.
  • /Стоян КарагьозовСтоян Карагьозовдобави отговор към форумната тема: Идея за салата с китайско зеле?преди 9 години Използвай абсолютно всички рецепти като за обикновено зеле.
  • /Стоян КарагьозовСтоян Карагьозовдобави отговор към форумната тема: Как мариновате агнешкото?преди 9 години Сол,черен пипер,червен пипер,малко вино,малко мед,малко соев сос,розмарин,мащерка,магданоз.Всичко го омесвам и заливам или намазвам месото в зависимост от големината на парчетата.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest