Мария Беженар
Новак
Моята стенаРецепти3СнимкиСтатииСъветиКоментари1Форумни теми10Постове във форума20За менИзпрати съобщениеточки135
- Мария Беженардобави отговор към форумната тема: Меню за Бъдни вечер,Коледа и Нова годинапреди 9 годинии при нас традиция за Нова година при нас е Капамата и Баклавата.
- Мария Беженардобави отговор към форумната тема: Как да си направим домашно кисело мляко?преди 9 години1. Първо, разбира се, сваряваш млякото или ако имаш достатъчно доверие на източника, може да пробваш и сурово кисело мляко като само нагрееш млякото до 40-45 градуса.
2. Ако си го сварил – оставяш го настрани докато се охлади до въпросните 40-45 градуса.
3. В малък буркан сипваш малко от прясното мляко, добавяш закваската и разбъркваш много добре. След това връщаш заквасеното мляко при останалото и отново разбъркваш перфектно.
4. Изсипваш в буркани и завиваш бурканите в одеяло или каквото друго намериш. Целта е да се задържи температурата в рамките на няколко часа.
5. Оставяш да се заквасва за 4 до 6 часа, след това махаш одеялото и го оставяш за още 1-2 часа на стайна температура. На финала прибираш готовото мляко в хладилник и му се наслаждаваш с всяка хапка!
Лично аз не съм правила опити, но доколкото знам от други хора прясното мляко от магазина не успява да се закваси, затова недей да си губиш времето. Намери си домашно. - Мария Беженардобави отговор към форумната тема: Шоколадов сладкишпреди 9 годиниМного вкусно звучи
- Мария Беженардобави отговор към форумната тема: Кои са най-добрите Кори за баница?преди 9 годиниаз ползвам кори БЕЛА
- Мария Беженарпопълни разширения си профилпреди 9 години
- Мария Беженарси добави аватар. Добави и ти!преди 9 години
- Мария Беженарпопълни профила сипреди 9 години
- Мария Беженарнаправи своята регистрация в gotvach.bgпреди 9 години
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest